Da li se osjećate mrzovoljno, ljutito, bijesno, nelagodno...?

Da ne nastavimo u negativnoj atmosferi, pomoći ćemo vam oko rješavanja ovakvih stanja.

Od davnina se zna da se izvor pogubnih osjećaja kao što su bijes, ljutnja... krije upravo u jetri. Mudri poznavatelji prirode već preko 2000 godina znaju da i tome ima lijeka, a on se nalazi u biljci nazvanoj sikavica; jetra ju voli, koža ju voli, zaslužna je za dobru volju, ugodno raspoloženje, dugovječnost, za dobrobit svake stanice u organizmu. Registirana je kao biljni lijek u mnogim državama svijeta i jedna od rijetkih koju će vam preporučiti i medicinari. Smatra se netoksičnom i primjerenom za dugotrajno korištenje bez pauza.

Sikavica je jedinstvena po tome da nema medicinski ekvivalent u liječenju jetre. Kod trovanja smrtonosnom gljivom Amanita phalloides (zelenom pupavkom) ona je jedini lijek, i po tom pitanju nema osporavanja čak ni od strane farmaceutske industrije. Silimarin je njen aktivni sastojak. Znanstveno je dokazano da on obnavlja jetrene stanice i potiče njihov rast, povećava razinu glutationa u jetri za 35%. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre, i njegova razina pada ako smo svakodnevno izloženi visokim razinama toksina. 

1986. godine odobrena je za liječenje alkoholnog i virusnog hepatitisa, masne jetre, ciroze i trovanja jetre. Silimarin sve više dobiva na važnosti jer je jedino sredstvo za obnavljanje i zaštitu jetre kod hepatitisa i ciroze jetre. Pokazalo se da bi mogao i aktivno djelovati na sprečavanje rasta stanica raka prostate.

Sikavica štiti jetru od razarajućeg djelovanja mnogih lijekova, te ima moć da iz organizma izbacikemikalije, alkohol,  teške metale i radijaciju. 

Sikavica se preporučuje za primjenu kod alkoholom izazvanih oštećenja jetre, masne jetre i nealkoholnog steatohepatitisa, otrovima (sintetskim i prirodnim - poput otrovanja zelenom pupavkom) i lijekovima izazvanih oštećenja jetre, kao pomoćna terapija kod kroničnih hepatitisa i ciroze jetre. Pored toga pomaže u kontroli šećera i kolesterola u krvi. Zanimljivo je i da dokazano pomaže kod mamurluka, jača organizam, regulira probavu i pomaže kod zatvora.




Manje je poznato da je sikavica jako korisna za krvožilni sustav. Zaustavlja krvarenja i jača krvne žile. Većina smetnji uzrokovanih slabošću krvožilnog sustava i srca nestaje pred djelovanjem ove biljke - migrene, vrtoglavice, niski tlak, umor… Sikavica liječi i sve vrste alergija, hunjavice uzrokovane peludom, napade urtikarije i astme, te bolesti putovanja. Protuupalni i antialergijski učinak ove biljke se očituje i na dišnom sustavu. Pokazalo se da su osobe koje su istovremeno uzimale antihistaminike i ekstrakt sikavice imale značajno manje izražene simptome alergijskog rinitisa nego osobe koje su uzimale samo antihistaminike.

Može se koristiti u prehrani (i kao salatno ulje), u proizvodnji funkcionalne hrane, kao dodatak prehrani, u kozmetici, kao dodatak ishrani domaćih životinja i kućnih ljubimaca. 

Ako se uistinu prepustite prirodnoj moći ove biljke, ona neželjena mrzovolja, ljutnja, bijes – počet će nestajati, a dobro raspoloženje uljepšat će vam naporni tijek života.


Konzumirajući Rain Core koji koristi sjeme i ulje sikavice možete znatno poboljšati rezultate ove predivne biljke. Više o Rain Core pročitajte OVDJE!

Vaši Maja i Dado

Izvor: Natura Trade


Primjedbe